NA PIJACAMA NEMA DOMAĆEG MLADOG KROMPIRA? Gastroenterolog dr Perišić otkriva GDE se UZGAJA ovo povrće i zašto ga je važno jesti!

Autor:

Lifestyle

04.05.2021

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gastroenterolog profesor dr Vojislav Perišić pričao je na TV Prvoj o mladom krompiru na pijacama i njegovom poreklu.

RepublikaFoto: youtube.com/ RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal, Tanjug/Dušan Aničić
Vojislav Perišić

Profesor je rekao da na pijacama nema domaćeg mladog krompira. 

- Sada bi trebalo jesti jagode, maline i ono što smo prošli put rekli, mladi krompir zbog vitamina C. Ima manje skroba, stavite ga samo u vrelu vodu, ekspres lonac, pola sata i malo začina da dobije ukus, pa meso uz to. Vitamin C propada u starom krompiru, ima i vitamin B, folat... - poručio je profesor Perišić.

- Problem je u tome što se krompir sada sadi u našoj zemlji, pa je na pijaci uvezen iz Egipta jer naš nije imao vremena da izraste - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading