Probajte kolač koji ne goji: Dijetalni BRAUNI menja pravi, ali UKUS mu je prste da poližeš!

Autor: Republika

Lifestyle

10.05.2021

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako vodite računa o liniji i želite da uživate u desertu bez griže savesti da ste uneli previše kalorija, ovo je pravi recept za vas. Brauni bez šećera krije u sebi malo kalorija, ali ne na uštrb ukusa.

RepublikaFoto: printskrin/Jutjub
Brauni

Sastojci:

Jabuka srednje veličine

Prstohvat cimeta

Dva jaja

Dve kašike ulja

¼ kašičice ekstrakta vanile

Dve kašike meda

Kašika kakaa

¼ kašičice soli

Pola šolje integralnog pšeničnog brašna

¼ kašičice praška za pecivo

¼ kašičice sode bikarbone

Priprema:

Jednu jabuku srednje veličine najpre operite, oljuštite, iseckajte na komade i stavite u vodu, dodajte cimet i kuvajte oko pola sata. Kada je jabuka kuvana, ispasirajte je štapnim mikserom ili izdrobite viljuškom.

U posudu srednje veličine razbijte jaja i dodajte ulje, ekstrakt vanile, med, pa sve umutite. Umućenoj smesi dodajte kakao i so, ponovo izmešajte, pa dodajte pire od jabuke koje ste napravili i opet promešajte da se sastojci sjedine, prenosi Mondo.

U odvojenu posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, a kada to promešate, dodajte i smesu sa kakaom koju ste prethodno pripremili. Kada izmešate sastojke da se sjedine, nalijte smesu u pripremljen pleh i pecite 25-30 minuta na 180 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading