Nutricionistkinja otkrila u čemu grešimo: SRBI SVAKODNEVNO JEDU OVU NAMIRNICU KOJA RAZARA ORGANIZAM!

Autor: Republika

Lifestyle

11.05.2021

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nutricionistkinja Borjana Depalo rekla je na Prvoj da je ono što roštilj čini najukusnijim, i najopasnije u njemu. Ona je otkrila i kako prepoznati loše meso i kakvu posledicu meso kljukano hormonima ima na decu.

RepublikaFoto: printskrin/Jutjub
Borjana Depalo

Depalo je kazala i da je velika zabluda da je meso neophodno za ishranu jer nam daje "snagu".

- Iz mesa dobijamo gvožđe, koje moramo nadoknaditi u biljnoj ishrani, da ne bismo postali anemični. Ne bi ga trebalo jesti previše, ali nisam za to da ga potpuno isključimo iz ishrane - rekla je ona.

Zabluda je da nemamo snage ako ne unosimo meso.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Kod nas u Vojvodini mi napominju da biljčice ne daju snagu, da ne mogu samo to da pojedu pa da idu na posao... Celovita ishrana na biljnoj bazi može da zameni meso, ako jedemo pasulj, zelenu salatu, grilovano povrće, nećemo biti gladni barem dva i po sata. Ne možemo samo krompir i beli hleb, tada ćemo biti gladni. Možete i na njivu ako ste jeli pasulj, kako su to naši preci za vreme ratova? Nisu imali zamrzivač i uslove da čuvaju meso, a bili su vitalni i zdravi iako nisu uvek jeli meso - rekla je Depalo.

Depalo je navela i veliku srpsku grešku u ishrani - preskakanje doručka, pa "jak" ručak tek popodne, kada su energetske rezerve organizma već potpuno potrošene.

- Normalno je jesti na tri sata, ne na sat i po ali ne ni jednom dnevno. U Srbiji radimo, popijemo kafu, produžimo delovanje insulina, pa onda u 17 časova prvi put jedemo i to meso. Onda se gojimo i zdravlje trpi - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
miloje

11.05.2021 09:10

Odlična tema. Loš i pogrešan komentar.

Mila

11.05.2021 09:32

Čim neki nutricionista počne neselektivnu priču o izbacivanju neke od osnovnih grupa namirnica, koje ljudi konzumiraju 100000 godina unazad, može slobodno da pocepa diplomu. Ovde mislim na savete za opštu populaciju, a ne na bolesne ljude na specijalnim režimima ishrane. Usput, ako bi se izbacio tako važan izvor proteina i gvožđa, većina ljudi ne bi ni znala kako da izmeni jelovnik da nadoknadi izgubljeno i ne ošteti svoje zdravlje.

hmmmm

11.05.2021 10:42

Sve je to ok osim da nasi preci nisu imali gde da cuvaju meso. Dama bi mogla da zna za konzerviranje mesa zalivanjem u masti npr.

Pišta

11.05.2021 13:14

Ova nema pojma o čemu govori. Skoro sve što je rekla je netačno i izmišljeno.