DOBAR UKUS KAFE ZAVISI OD JEDNE STVARI! Evo kako da dobijete savršeni napitak!
Domaća kafa je omiljeno piće Balkanaca, a njen ukus itekako zavisi od tipa džezve u kojoj se kuva.
Za dobru, tursku kafu, potrebno je par caka i ulepšaće vam dan! Svi znamo koliko je važno da prva, jutarnja kafa bude dobra, pa iako njena priprema deluje jednostavno, postoje trikovi koji prave veliku razliku u ukusu.
Verovali ili ne, u velikoj meri zavisi od tipa džezve u kojoj kuvate omiljeni napitak.
Uobičajen postupak jeste da se voda sipa u džezvu, po potrebi doda šećer, i zagreva se dok ne proključa. Međutim, stručnjaci kažu da ukus i kvalitet samog napitka zavise i od same džezve...
Evo šta treba da znate kada kupujete posudu za kuhanje kafe...
Dodatni savet
Od emajla
Ovo su solidni modeli po pristojnim cenama. Dobro se peru i dugo traju. Ali tu je i minus - džezva se nejednako zagreva, što može pokvariti ukus kafe.
Od keramike
Prilično su skupe, a krhke. Međutim, kafa koja se u njima priprema je savršenog ukusa, pošto se džezve ravnomerno zagrevaju i dugo drže temperaturu, ne dozvoljavajući da se piće prevremeno ohladi.
Od aluminijuma
Lagane, jeftine dobro se zagrevaju. Međutim, neki tvrde da se na visokim temperaturama, u kontaktu sa tečnošću, oslobađaju štetne materije.
Od bakra
Ako unutrašnjost džezve nije prekrivena slojem kalaja, prekomerno zagrevanje može dovesti do oslobađanja štetnih materija.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)