ŠTRUDLA SA DŽEMOM KOJA SE TOPI U USTIMA: Tajna je u jednom sastojku
Miris štrudle podseća bna ušaškane jesenje i zimske dane a mi vam predlažemo da probate preukusnu varijantu sa džemom
Sastojci:
180 g brašna
80 g putera
30 g šećera u prahu
8 g vanilin šećera
3 kašike jogurta
Priprema:
Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte puter. Uvaljate puter u brašno, pa izrendajte. Sjedinite sve. Zatim dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Rukama malo promešajte, pa sipajte jogurt.
Umesite testo. Stavite testo na pobrašnjenu površinu, pa pospite sa još malo brašna i razvucite.
Po sredini testa namažite džem, pa onda preklopite po dužini sa obe strane. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C nekih 20-25 minuta.
Pospite šećerom u prahu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)