OVO SVI JEDU KAD SU NA DIJETI, NE SHVATAJU DA JE OVA NAMIRNICA JAKO OPASNA: Odmah je UKLONITE iz ishrane!
Kada žele da smršaju, ljudi često tragaju za alternativnim namirnicama koje će ih držati duže vreme sitim, a koje neće sadržati mnogo kalorija.
Dijetetičar Suzi Burel iz Australije otkrila je da je bitno da imate užinu u toku dana, čak i kada želite da smršate, ali da morate da imate pažljiv odabir namirnica.
– Ključna stvar koju treba zapamtiti kad su u pitanju međuobroci je da su vam potrebne manje količine koje će nas zasititi 2 do 3 sata, odnosno do većeg obroka – kaže ona.
Najbolje bi bilo da jedete neke od ovih kombinacija:
Grčki jogurt sa šumskim voćem
Kalcijum iz grčkog jogurta i antioksidansi iz bobičastog voća su “nutritivni spoj iz raja”. Jogurt ima malo šećera, redukuje nivo glukoze u krvi, a voće ima malo kalorija i mnogo vlakana.
Pečene leblebije
Odlična užina koja ima malo kalorija, puno vlakana i puno proteina. Suzi kaže da vam ne treba velika količina da se zasitite, dovoljna je jedna šaka.
Energetske pločice od orašastih plodova
Smanjiće apetit, regulisati nivo glukoze u krvi, a držati vas sitima.
Sir i krekeri
– Sir je nutritivno bogat, ima puno proteina, kalcijuma i magnezijuma. Kada ga spojite sa ugljenim hidratima, odnosno krekerima od celog zrna žitarica, dobićete pričino izbalansiranu užinu – kaže dijetetičar.
Ona je takođe otkrila i jednu namirnicu za kojoj mnogi vole da posegnu između obroka, a zapravo i nije tako dobar izbor. U pitanju su pirinčane galete.
– One su čist ugljenohidrat i samo 10 krekera jednako je dvema kriškama hleba. Ako pojedete celi paket, unećete više od 100 grama samo ugljenih hidrata. Podići će nivo šećera u krvi, a onda će on kasnije naglo pasti.
Ako ih već birate za međuobrok, pojedite ih obavezno uz neki izvor proteina.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)