PITA SA RIBOM: Jednostavan i brz recept za zauzete
Jedno od tradicionalnih jela u Velikoj Britaniji, iako se zove pita, ne radi se o tradicionalnoj piti kakvu je mi poznamo. Reč je o lososu u finom sosu pokrivenom sa slojem zapečenog krompira. Uživajte!
Sastojci:
- kašika maslinovog ulja
- praziluk (naseckan)
- 30 g brašna
- 300 ml mleka
- 125 g škampa, kuvanih i oljuštenih
- so, biber
- 110 g fileta lososa ili neke druge ribe
- 3 velika krompira, oljuštena, obarena i isečena na kockice ili kriške
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Propržite praziluk dok ne omekša, dodajte brašno i pržite 1-2 minuta. Sklonite posudu sa vatre i postepeno dodajte mleko. Vratite na vatru i kuvajte, dobro mešajući, dok se sos ne zgusne, oko pet minuta. Dodajte škampe i začinite solju i biberom. Stavite pola sosa u posudu za pitu. Na vrh stavite filete lososa, a zatim prelijte preostalim sosom. Stavite krompir i začinite biberom. Pecite 35-40 minuta, dok krompir ne porumeni, a riba ne bude potpuno skuvana, preporučuje BBC food.
Napomena: Ovo je jednostavnija varijanta koja podseća na našu musaku, dok u originalnom receptu za pitu treba napraviti pire krompir i njega staviti preko ribe.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)