POSNI KOLAČ OD BUNDEVE I ORAHA: Ne treba vam misker, sve se meri čašom, kolač gotov za 10 minuta!
Bundeva je jedna od glavnih jesenjih poslastica.
Bundeva ima velike blagodeti za organizam, te je sa pravom zovu "kraljica jeseni". Bogata je prirodnim antioksidansima i odličan je izvor vitamina C, E, K i B koji dopinose jačanju imuniteta i pomažu u održavanju zdrave i sjajne kose. Bundeva brzo zasiti, daje vam dodatnu energiju i poboljšava vid. Da li ste znali da se bundeva uvodi u i bebinu ishranu čim počne sa "čvrstom hranom"?
Za ovaj recept potrebna vam je jedna čaša kojom ćete meriti sastojke, ne koristi se mikser i priprema je brza i laka.
Sastojci:
Čaša šećera
Čaša ulja
Čaša oraha
2 čaše brašna
Cimet
Malo sode bikarbone (zamena za prašak za pecivo)
Suvo grožđe ili brusnica
Dok pripremate kolač rernu grejete na 180 stepeni.
Priprema
Ako koristite rendanu svežu budevu malo je zašećerite. U činiju sa izrendanom bundevom dodajte šećer i cimet. Seckane orahe i suvo grožđe spojite u činiju sa budenvom.Dodajte u istu smesu i malo ulja. Sodu bikarbonu spojite sa brašnom.
U tu smesu od bundeve prespite smesu iz činije sa brašnom i sodom bikarbonom. Sve to dobro izmešajte da ne bi ostale grudvice.
Smesa bi trebalo da bude malo gušća, da izgleda kao lepljiva. Pleh obložite papirom za pečenje. Smesu izravnajte i stavite da se peče u zagrejanoj rerni.
Pecite oko 40, 45 minuta, možda i pola sata, u zavisnosti od jačine vaše rerne.Dok je vruć kolač pospite ga cimetom i šećerom u prahu. Možete ga premazati džemom od kajsije ili šljive. Kolač dodatno pospite orasima, lešnicima, bademima.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)