CIMET ROLNICE NA DVA NAČINA: Zdravija ili tradicionalna priprema, šta vi birate?
Recept je za minimalnu količinu stoga vi možete da udvostručite mere.
Nutricionista Aleksandra Đorđević ili kako je poznata široj Instagram zajednici kao Big mama, deli recepte koji ne sadrže belo brašno, rafinisane šećere i ulja. Ovoga puta nesebično je pokazala pripremu cimet rolnica, za sve ljubitelje slatkog, brzo se prave, a još brže jedu, a mi vam prenosimo recept u celosti:
Ovo je zdravija varijanta cimet rolnica.
Sastojci za testo:
150 grama grčkog jogurta
150 grama speltinog brašna
1 kašičica praška za pecivo
Od sastojaka umesite meko testo, razvijete na pobrašnjenoj radnoj površini tanko testo pravouganog oblika.
Fil:
50 grama otopljenog putera
50 grama kokosovog šećera
1 puna kašika cejlonskog cimeta
Sve sjedinite i premažite testo. Isecite na duguljaste trake i formirajte rolnice. Pecite 15 do 20 minuta na 200 stepeni u rerni.
Drugi način pravljenja cimet rolnica
120 mililitara vode
2 kašike šećera
50 grama kvasca
450 mililitara mleka
2 jaja
1 kašičica soli
100 grama šećera
50 grama putera
650 - 750 grama brašna
Fil:
nekoliko kašika mleka
žuti šećer
cimet
Glazura:
150 grama prah šećera
vanila, mleko
U toplu vodu stavite dve kašike šećera i kvasac da poraste. Sa ostalim sastojcima zamesite testo. Podelite ga na dva dela, razvucite, koru premažite mlekom, žutim šećerom i cimetom, zavite u rolnu i isecite na deset delova, tako i sa drugim delom testa. U plehu neka se testo ne dodiruje da bi moglo da naraste. Pecite na 200 stepeni dok ne porumene, a kad se ohlade premažite glazurom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Pročitajte i...
BONUS VIDEO:
Komentari (0)