ČOKO LAVA KOLAČ SPREMAN ZA DVA MINUTA: Slatko uživanje iz mikrotalasne - mere na kašiku!
Neodoljiv čokoladni vulkan!
Sa ovim desertom nema greške jer je jednostavno savršen i brzo se priprema. Pogledajte recept za kolač koji se doslovno spreman za jelo i to za dva minuta, verujte nam!
Potrebno vam je:
Dve kašike šećera u prahu
Jedna kašika ulja
Četiri kašike brašna
Pola kašike kakao praha
Pola kašike sode bikarbone
Sedam velikih kašika mleka
Jedna mala crna čokoladica
Priprema po koracima:
U jednu šolju stavite šećer i ulje. Sve to sjedinite ručnom mutlicom ili viljuškom, kako vam je lakše. Kada ste to uradili, dodajte i četiri kašike brašna. Onda smesi dodajte kakao prah i sodu bikarbonu. Zatim, dodajte i mleko. Kada vam je smesa ispala kao na fotografiji iznad (znači malo gušća), onda dodajte još dve kašike mleka. Sada, nakon dodavanja mleka, smesa bi trebalo da postane malo ređa od smese za američke palačinke. Ivice šolje obrišite kako bi kolač lepše izgledao.
Stavite ga u mikrotalasnu na 170 stepeni na jedan minut i trideset sekundi. Vaš lava kolač je spreman! Ali da bi bio ukusniji, treba vam još nešto.
Uzmite crnu čokoladicu po izboru. Izlomite je rukom na kockice i dodajte malo mleka. Zatim čokoladu otopite. Kašikom izvucite srednji deo kolača, pogledajte na fotografiji kako. Možete koristiti i nož da bi vam bilo lakše. Zatim tu čokoladu stavite u srednji deo, a vrh koji ste izvadili vratite na mesto. Možda bi vam bilo lakše ako biste stavili nekoliko kockica čokolade u sredinu kolača pre nego što ga stavite u mikrotalasnu.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)