PRAVE DOMAĆE STARINSKE VANILICE: Ova tri sastojka prave čaroliju ukusa - spremne za 15 minuta!
Vanilice su spremne za 15 minuta, a prave se od tri sastojka.
Šta ima lepše od domaćih vanilica nedeljom? Preporuka je da se peku na tihoj vatri kako bi ostale blago bele, odnosno kako bi samo malo poprimile zlatnu boju. Neki kažu da su lepšeg ukusa ako stoje jedan ili dva dana, ali retko ko može da im odoli toliko. Da li ste skoro pripremali vanilice? Evo jednog super jednostavnog recepta!
Potrebno vam je:
1/2 kilograma masti
2 decilitra jogurta
1 kilogram brašna
Džem od šljiva
Priprema:
Jogurt i mast sjedinite varjačom. Smesi polako dodajte brašno, malo po malo. Kada smesa postane već dovoljno "brašnjava" nastavite da mešate rukama. Umesite glatko testo ručno. Upalite rernu. Formirajte loptu od testa i prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu. Presecite testo na dva jednaka dela. Uzmite prvo jednu lopticu pa je rasklagijajte. Testo treba da bude neke "srednje" debljine, ne previše ni tanko. Uzmite malu čašicu za rakiju i time istiskajte krugove od testa. To ponovite i sa drugom lopticom od testa. Ubacite pleh sa testom u prethodno zagrejanoj rerni da se peče 15 do 20 minuta na 180 stepeni. Dok su tople filujte ih džemom od šljiva. Zatim, tako tople ih ubacite u šećer u prahu dok ne postanu skoro bele, prenosi kanal "Emilina kuhinja".
Da li se vama dopada ovaj recept?
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Pročitajte i...
BONUS VIDEO:
Komentari (0)