DORUČAK ZA 15 MINUTA: Pohovana palenta je savršeno zimsko jelo!

Autor: N.J.

Lifestyle

13.02.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste nekada jeli pohovanu palentu?

DORUČAK ZA 15 MINUTA: Pohovana palenta je savršeno zimsko jelo!

Foto: YouTube/ Jelajelena Petrović

Ovo je jedan od onih recepata gde sve možete raditi po ukusu. Palenta je jeftino i brzo jelo, lako se priprema i za 15 minuta možete uživati u hrskavom i toplom doručku. Odlična je i kao samostalno, ali možete je jesti i kao prilog uz neko jelo.

Potrebno vam je:

Palenta oko 500 grama

1, 5 litra vode

Jedna puna kašičica soli po ukusu

100 grama rendanog parmezana

Biber

Kockica putera za podmazivanje

Foto: youtube.com/MojaMalaKuhinja

Palenta pripremljena na tradicionalan način

Za pohovanje:

Tri jajeta

Malo soli

Oko 100 grama brašna

Oko 200 grama prezli

Ulje za prženje

Grčki jogurt ili neki drugi umak za mazanje

Priprema:

U šerpu sipajte vodu i so i pustite da provri. Kada je provrilo dodajte palentu i sklonite malo sa ringle. Mešajte da se ne stvore grudvice, a onda dodajte i malo bibera. Smesu prebacite u tepsiju i pustite da se ohladi  (tepsiju premazanu puterom).

Ohlađenu palentu iseći na 20 kockica. Jaja posoliti i umutiti viljuškom, pripremiti brašno i prezle.

Svaku kockicu uvaljati sa svih strana u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle. Palentu pržiti u malo dubljem ulju, isprženu palentu staviti na tanjir obloženim ubrusom da se ocedi, piše “Receptor”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading