DORUČAK ZA 15 MINUTA: Pohovana palenta je savršeno zimsko jelo!
Da li ste nekada jeli pohovanu palentu?
Ovo je jedan od onih recepata gde sve možete raditi po ukusu. Palenta je jeftino i brzo jelo, lako se priprema i za 15 minuta možete uživati u hrskavom i toplom doručku. Odlična je i kao samostalno, ali možete je jesti i kao prilog uz neko jelo.
Potrebno vam je:
Palenta oko 500 grama
1, 5 litra vode
Jedna puna kašičica soli po ukusu
100 grama rendanog parmezana
Biber
Kockica putera za podmazivanje
Za pohovanje:
Tri jajeta
Malo soli
Oko 100 grama brašna
Oko 200 grama prezli
Ulje za prženje
Grčki jogurt ili neki drugi umak za mazanje
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i so i pustite da provri. Kada je provrilo dodajte palentu i sklonite malo sa ringle. Mešajte da se ne stvore grudvice, a onda dodajte i malo bibera. Smesu prebacite u tepsiju i pustite da se ohladi (tepsiju premazanu puterom).
Ohlađenu palentu iseći na 20 kockica. Jaja posoliti i umutiti viljuškom, pripremiti brašno i prezle.
Svaku kockicu uvaljati sa svih strana u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle. Palentu pržiti u malo dubljem ulju, isprženu palentu staviti na tanjir obloženim ubrusom da se ocedi, piše “Receptor”.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)