RECEPT STAR 50 GODINA: Bakine lepinjice iz tiganja - Jelo koje svi vole!
Ovaj recept zaista je star 50 godina!
Lepinjice iz tiganja odlične su za doručak ili večeru. Imaju samo par sastojaka, a ovo je čuveni recept jedne bake i star je otprilike 50 godina. Što znači mora biti fantastičnog ukusa! Odličan je dan da probate mekane lepinje uz sočne prelive sa čašom hladnog jogurta. Uživajte!
Potrebno vam je:
60 grama kukuruznog brašna
60 mililitara vode
150 grama belog brašna
Suvi kvasac
Priprema:
Pomešajte kukuruzno brašno i vodu. U činiju dodajte i belo brašno. U posebnu posudu sipajte oko 80 mililitara vode. U tu činiju gde je voda dodajte oko dve pune kašike šećera i dva grama kvasca. Promešajte i ostavite da stoji pet minuta, a onda dodajte u činiju gde je brašno. Zatim dodajte oko dve kašike ulja u testo. Formirajte rukama loptu pa ostavite da odstoji neko vreme pokrveno poklopcem ili krpom. Testo opet rukama oblikujte i podelite na osam delova. Pokrijte ih krpom i ostavite ih na 10 minuta.
Nakon toga, svaku lopticu rasklagijajte pa pecite ravnomerno u tiganju na obe strane, bez mnogo ulja.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)