KOH OD GRIZA: Biće lepši ako ga prelijete vrućim mlekom - Slatkiš koji vraća u detinjstvo!
Kolač naših baka vraća u detinjstvo!
Koh od griza je predivna poslastica natopljena mlekom. Odlična je za sve one koji vole mekane i tradicionalne kolače. Recept je izuzetno star, a svaka prava domaćica ga zna! Sastojci su jeftini, a priprema je laka i ovo je odličan način da zasladite popodne. Samo umutite jaja i dodate sastojke, a onda se kolač kasnije preliva vrelim mlekom.
Potrebno je:
8 jaja
8 kašika griza
3 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
Preliv:
1 litar mleka
1 kesica vanil šećera
Priprema:
Umutite penasto belanca, dodajte šećer i žumanca. Zatim griz i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Tepsiju podmažite margarinom i pospite brašnom. Sipajte masu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Mleko, šećer i vanil šećer stavite da provri. Vruć koh prelijte prokuvanim mlekom, ostavite da se ohladi i secite na kocke, pišu "Recepti".
Ako ste pak ljubitelji malo modernijih kolača i slatkiša, morate probati čokoladni brauni sa borovnicama - biće odličan ako se prelije čokoladom, a recept pogledajte OVDE.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)