DŽEJMI OLIVER IMA ODLIČAN TRIK ZA KUVANJE ŠPAGETA: Pogledajte njegov recept za karbonaru od par sastojaka - ispadne ludilo jelo!
Probajte karbonaru po receptu Džejmija Olivera.
Špagete karbonara su italijnsko jelo od testenine, mnogima se ne dopada jer im je "dosta jako", ali sada kada je probate po receptu profesionalnog kuvara nema šanse da vam se ne svidi! Džejmi Oliver podelilo je svoj recept za karbonaru i ne, uopšte nije reč o nekim preskupim sastojcima i nerealnim zahtevima. Ključ je u jednostavnosti.
Sastojci:
Slanina
Parmezan ili neki slan tvrdi sir
Jedno jaje
Pasta
Biber
Beli luk po ukusu
Priprema:
Prvo, nikada nemojte lomiti špagete i slično. Samo ih pustite tako raširene da se kuvaju. Posolite špagete krupnom morskom soli još dok se kuvaju. Ne morate mnogo jer sir bi trebalo da bude takođe dosta slan.
Špagete se kuvaju osam minuta.
Skinite beli deo sa slanine i isecite je na sitne kockice. Stavite u tiganj na srednju temperaturu, bez dodavanja ulja. Beli luk se ne čisti. Udarite ga rukom, malo zgnječite i stavite u sredinu tiganja. Onda ga prstima razmazujete po tiganju. Ako imate biber u kuglicama, uzmite tučak pa ga prosejte posle u tanjir, ili uzmite već mleveni. Dodajte ga slanini.
U tanjir razbijete jaje pa izrendate malo sira. Luk izvadite i bacite.
Pastu prebacite u slaninu i dodaje malo vode u kojoj se kuvala pasta. Sipajte i jaja. Neka se kuva tako oko 2 minuta.
Servirajte u tanjir. Dodajte na vrh još malo bibera. I na kraju narendajte još malo sira.
Više puta objasnio je da koliko je biber ovde važan. Tako da, potrudite se da ga sami pripremite na osnovnu datog opisa.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)