MAFINI SA KREMOM: Recept možete promeniti i dodati šta najviše volite u smesu
Ove mafine možete spremati po ukusu, ako volite sa kremom ili džemom, a sa voćem biće posebno slasni.
Mafini su u svetu poznati kao jedna od najfinijih poslastica. Prvi put su se pojavili u Francuskoj, imali su lepo, tečno punjenje. Danas su recepti za mafine znatno modifikovani, ali još uvek popularni. Često domaćice imaju sve manje vremena s obzirom na brz tempo života i veoma je teško da se dovoljno posvete sebi, a kamoli kuhinji. Zato, pročitajte recept za najmekše i najbrže mafine koje uspevaju čak iako ste početnici.
Sastojci:
Dva jaja
Jedna čaša jogurta
Dve čaše brašna
Jedna čaša šećera
Jedna čaša ulja
Jedan vanilin šećer
Prašak za pecivo
Priprema:
Razdvojiti belanca od žumanaca. Penasto umutiti belanca sa šećerom. Onda, dodajte žumanca i opet umutite i polako dodati ostale sastojke. Sve promešati. U papirne modlice za mafine izlijete smesu do pola, ne smete prepuniti kalup. Staviti u prethodno zagrejanu rernu da se malo zapeče. Izvaditi i na tu polovinu staviti po kašiku krema ili džema po izboru. Preliti sa ostatkom smese do vrha kalupa.
Peče se na 180 stepeni oko od 15 do 20 minuta. Kada dobiju zlatnu boju smanjiti temperaturu. Ovako će vam mafini biti obične, svetle boje, ako želite da budu kao čokoladni, onda dodajte kakao prah u smesu.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)