NEPREVAZIĐENI SRPSKI SLATKIŠ - PITA SA VIŠNJAMA: Niko ne može da joj odoli!
Osvaja mirisom, ali i izgledom.
Pita sa višnjama je pravi slatkiš iz detinjstva. Za ovo jelo ne morate biti profesionalci u kuhinji. Kada se sjedine višnje sa filom u korama, čak iako ste negde malo “zabrljale” to se neće videti. Recept je pred vama i definitivno morate zasladiti ovu subotu preslatkom pitom (u svakom smislu).
Potrebno vam je:
Tri jaja
230 grama šećera
500 ml jogurta
300 ml ulja
240 grama griza
2 vanilin šećera
Prašak za pecivo
Pakovanje gotovih kora
500 grama opranih i očišćenih višanja
Priprema:
Jaja i šećer umutite dok ne postane penasto. Kada ste umutili sipajte jogurt i ulje. Opet sjedinite pa dodajte griz, vanilin šećer i prašak za pecivo. Uzmite koru pa je prelijete sa oko dve velike kašike fila. Podelite kore na tri dela, znaći dobićete tri štrudle.
Kada ste prvu koru premazali dodajte drugu preko pa i nju premažite. Zatim stavite treću koru, a onda opet fil. Neka vam malo smese ostane za kraj. Trećinu višanja rasporedite po korama. Sve zajedno srolajte. Stavite rolnice u pleh obložen papirom za pečenje. Ostatak smese premažite preko kora.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 40 - 45 minuta na 180 stepeni. Po želji pospite šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)