MANASTIRSKI POSNI KOLAČ: Mekano testo sa orasima i džemom

Autor: N.J.

Lifestyle

01.04.2023

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uživajte u toplom kolaču po ovom kišnom danu.

MANASTIRSKI POSNI KOLAČ: Mekano testo sa orasima i džemom

Foto: YouTube/ Emilina kuhinja

Veruje se da se ovaj kolač sprema u manastirima jer je veoma jednostavan i po sastojcima i po pripremi. U testu se mešaju džem po ukusu i orasi i pravo je osveženje za ovaj tmuran dan. Pogledajte recept i spremite kolač.

Sastojci:

400 mililitara vode (2 čaše od po 2 dl)

12 kašika šećera
20 kašika brašna
8 kašika oraha (mlevenih i seckanih, takođe i blendiranih) to je oko 150 grama
4 pune kašike ređeg (domaćeg) pekmeza, kiselkastog ukusa (korišćen je domaći od breskve)

Posip: 4 kašike istog pekmeza i dve šake oraha.

Foto: YouTube/ Emilina kuhinja

Manastirski kolač poslužen na tanjiru

Priprema:

U toplu vodu dodati šećer i pekmez i malo mešati da sve krene da se topi. Onda dodajte brašno i prašak za pecivo i lepo sjediniti žicom, kako ne bi bilo nikakvih grudvica. Onda, umešati orahe i opet sve izmešati. Istresti u obložen pleh i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni 30 minuta. Pečen kolač odmah premazati pekmezom i posuti orasima i ostaviti da se ohladi. Kasnije iseći u željeni oblik, pišu "Domaći recepti".

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading