RIBA SE MOŽE POHOVATI I BEZ BRAŠNA: Od jednog sastojka dobiće zlatnu koricu
Pohovanu ribu možete spremiti na malo zanimljiviji način.
Ako pripremite ribu na ovaj način, biće ukusnija i neće biti masna. Takođe, ako ste neko ko želi malo zdravije da se hrani, vreme je da probate ovaj recept. Za ljubitelje ribe, ovako će biti hrskavija, a sigurno i zdravija. Umesto brašna možete koristiti i gustin.
Potrebno je da spremite ribu, odnosno da je isečete i stavite u frižider. To možete uradite dan ranije, ali i istog dana. Začine spremite po izboru najbolje je kombinovani so, crvenu papriku i beli luk u prahu. Naravno, dobro je da koristite ona začine koje najviše volite, a ovo je naša preporuka.
Priprema gustina za ribu
Stavite ga u činiju pa dodajte kašiku soli, a onda i ostale začine po izboru. Sve lepo nekom kašikom sjedinite. Ulje dobro zagrejte na ringli i tek onda spustite ribu da bi dobila koricu. Da bi se dobro ispržila mora biti malo više ulja. Ribu lepo umešajte u gustin sa začinima i spustite u vrelo ulje. Ako je potrebno okrećite je više puta, da bi se sa obe strane lepo ispržila. Stavite je na ubrus kako bi se mast ocedila.
Ribu možete služiti uz zelenu salatu, krompir, neki preliv ili pirinač. Možete poslužiti i uz fantastične pljeskavice od luka, a recept pogledajte OVDE.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)