RECEPT ZA GRČKU PROJU: Tajna je u jednom sastojku kako bi testo bilo mekano, a miriše nezaboravno
Ova verzija proje postaće vam omiljena.
Ako tražite recept za proju koji je drugačiji od svega što ste do sada probali, grčka verzija je mekana i prepuna fila. Tajna je u povrću koji se dodajte u testo da bi bilo mekano i sočno, a poseban šmek daju začini. Ovako se pravi grčka proja.
Sastojci:
Šolja kukuruznog brašna
Dve kašičice praška za pecivo
2 jaja
Šolja jogurta
120 grama maslaca
2 kašike maslinovog ulja
1 mala tikvica
200 grama fete
Majčina dušica
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni celzijusa. Suve sastojke stavite u jednu činiju, a ulje, jogurt i otopljeni maslac u drugu. Pomešajte obe smese i dodajte izrendanu tikvicu i fetu. Dobro promešajte i sipajte u pleh koji je prethodno podmazan, poravnajte i pospite majčinom dušicom. Peče se najmanje 35 minuta ili dok čačkalica iz sredine kada probodete ne bude skroz suva. Ohladite do sobne temperature i secite na trouglove jer tako Grci serviraju, prenosi "Stvar ukusa".
Uživajte!
Ako volite tradicionalnija jela, obavezno pogledajte stari recept za proju OVDE.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)