NAJUKUSNIJE LEPINJE IZ TIGANJA SPREMLJENE NA TURSKI NAČIN: Neverovatno jednostavne, a dovoljno je da imate brašno, mleko i maslac
Lepinjice na turski način su čudo ukusa.
Ove lepinjice drugačije su od svega što ste do sada spremali jer će ih maslac učiniti savršeno mekanim, ali ne i premasnim. Tajna je u tome kako mesite testo, ali ako ispratite sledeće korake, nećete pogrešiti. Do detalja smo objasnili pripremu, zato iskoristite ovaj savršen recept da spremite jelo.
Potrebno vam je:
400 mililitara tople vode
200 mililitara toplog mleka
90 mililitara ulja
40 grama šećera
10 grama suvog kvasca
840 grama brašna ili sedam kašika
8 grama soli
200 grama maslaca
Priprema:
Toplu vodu sipajte u činiju i dodajte toplo mleko, ulje, šećer i suv kvasac. Zatim promešajte ručnom mutilicom da se sve sjedini. Dodajte so i brašno. Prvo kašikom sjedinite testo. Nastavite rukama da mesite testo. Pokrijte providnom folijom činiju i ostavite da stoji 45 minuta da naraste. Skinite foliju, premesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini.
Testo podelite na 18 delova i od svakog formirajte lopticu. Na svaku lopticu stavite kašiku maslaca. Utapkajte maslac rukama i lopticu razvucite. Tri razvučene loptice, odnosno sad već lepinjice stavite jednu preko druge kao na fotografiji.
Zatim testo koje se sastoji od tri lepinjice premesite rukama i formirajte jednu lopticu. Dobićete šest lepinja. Pre pečenja, lepinju rukom razvucite ka spolja, dodajte malo brašna i prstima premesite. Svaka se peče oko pet minuta, kada porumeni okrenite je.
Filujte je po želji, iako mnogi vole kombinaciju šunke i kačkavalja. Šta god da izaberete nećete pogrešiti.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)