TRADICIONALNI TURSKI PUDING KEŠKUL: Ovu poslasticu svi obožavaju, a uz malo mlevenog badema biće još kremastiji
Keškul je puding iz turske kuhinje na bazi badema.
Keškul je turski puding koji se dekoriše u činiji mlevenim bademima ili pistaćima. Poslužuju se u malim činijama, a od navedene smese dobićete šest posudica ovog specijaliteta. Inače, keškul znači prosjačka činija, a glavni sastojci su mleko i badem.
Potrebno vam je:
Jedan litar mleka
Jedna šolja šećera
Jedna šolja mlevenih badema
Jedno žumance
Dve kašike skroba
Vanilin šećer
Priprema:
Ugrejte mleko. Dodajte šećer i jaje, a zatim pomešajte ručnom mutilicom. Skrob sastavite sa dve do tri kašike vode, takođe sjedinite. U mleko dodajte mlevene bademe i nastavite da kuvate. Nakon par minuta, skrob prespite u mleko. Sipajte vanilin šećer. Pustite da se smesa lepo zgusne.
Tek skuvan puding možete odmah da poslužite. Sipajte po tri kutlače u svaku činiju. Preko pudinga dodajte još malo mlevenih badema, a na vrh stvaite i jedan ceo badem kao dekoraciju.
Uživajte!
Takođe, preporučujemo da probate i čuvenu tursku poslasticu sa kokosom i višnjama, a detaljan recept pogledajte OVDE, bićete oduševljeni.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)