KRCKAVI ČOKOLADNI KOLAČ SA KEKSOM: Bez jaja i brašna, a uvek se traži parče više
Jeste li nekada probali krckavi kolač?
Kada čokoladu prelijete preko izlomljenog keksa dobijete krckavi kolač. Bez brašna i jaja, ovaj kolač spreman je za oko pola sata i odmah možete uživati u punom ukusu uz šolju kafe. Pogledajte najjednostavniji recept ikada.
Potrebno vam je:
300 mililitara mleka
120 grama šećera
10 grama vanilin šećera
60 grama kakao praha
60 grama putera
400 grama keksa
60 grama kikirikija
120 grama čokolade
Prvi korak pripreme:
Mleko sipajte u šerpu, dodajte šećere i pomešajte ručnom mutilicom. Stavite na ringlu. Direktno prosejte kakao u mleko dok je na ringli. Sjedinite mutlicom, i kuvajte. Onda dodajte puter. Sačekajte da se puter skroz otopi, tek onda skinite i ostavite da se ohladi.
Drugi korak pripreme:
Keks rukama izmrvite. Prelijte smesu preko izmrvljenog keksa. Sjedinite. Uzmite kalup, obložite ga providnom folijom. Ostavite da se ohladi. U zagrejan tiganj dodajte kikiriki dok ne postane zlatne boje. Sameljite kikiriki u blenderu, neka ostane po neki deo krupniji. Čokoladu istopite.
Treći korak pripreme:
U istopljenu čokoladu dodajte malo ulja i promešajte. Kikiriki dodajte u čokoladu. Kolač izvadite iz frižidera. Okrenite ga naopačke i skinite providnu foliju. Namažite ga smesom od kikirikija i čokolade.
Četvrti korak pripreme:
Ostavite kolač pola sata u frižideru da se ohladi.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)