SLANA TORTA SA TIKVICAMA: Osim što je preukusna i zdrava, odlično izgleda i na svečanoj trpezi
Brzo, ukusno i jednostavno i verujte da ne postoji bolji opis od ovog za fantastično, a zdravo jelo.
Možda vam torta od tikvica ne zvuči tako dobro, ali sačekajte pre nego što odustanete. Ovo jelo može da se služi za doručak, ručak ili večeru potpuno je svejedno. Takođe, lako se priprema, preukusno je i izuzetno mirisno. Izgleda lepo, pa možete poslužiti i za neku važniju priliku.
Priprema:
Potrebne su vam dve tikvice koje ćete izrezati na tanke kolutove. Odmah ih posolite i dodajte druge začine po želji. Zatim, u činiji pomešajte jedno jaje sa 100 mililitara mleka. Sjedinite ručnom mutilicom, dodajte 20 grama parmezana i 60 grama brašna. Da bi bilo ukusnije stavite malo i mrvljenog bibera. Promešajte.
Ubrusom pokupite vodu sa tikvica. Prespite tikvice u tu smesu, pa opet sjedinite.
Kalup u kom ćete peći ovu torticu podmažite maslinovim uljem, ali stavite na dno papir za pečenje. Prespite smesu sa tikvicama i zagladite. Ako želite na vrh možete dodati i malo susama, lana ili kima.
Pecite na 180 stepeni oko 40 do 45 minuta.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)