OMLET ZA LETNJI PERIOD: Ovaj način pripreme će vas spasiti TOPLOTE, za ukus kažu da je pet puta BOLJI!
Kajgana na drugačiji način će vas oduševiti.
![OMLET ZA LETNJI PERIOD: Ovaj način pripreme će vas spasiti TOPLOTE, za ukus kažu da je pet puta BOLJI!](/data/images/2023-06-25/491333_haley-truong-d1z-4emdsaq-unsplash_f.webp?timestamp=1687686180)
Foto: unsplesh.com
Mnogima su jaja izbor broj jedan kada je reč o doručku. Kada im dodate povrće imate zdrav obrok, koji će vas držati sitima sve do ručka. Donosimo vam recept za malo neobičniji omlet, jer se sprema u rerni.
Sastojci:
Šest jaja
100 g šunke
jedna paprika
70 ml mleka
70 g kačkavalja
tri šampinjona
ulje
vlašac
peršun
so, biber.
![](/data/images/2020-07-15/152687_plate-2567303-1920_iff.jpg?t=1687678774)
Foto: pixabay.com
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a posudu za pečenje premažite uljem ili maslacem. Na tiganju zagrejte ulje, dodajte sitno seckani luk, pustite da poprimi boju, pa dodajte i papriku i šampinjone i dinstajte pet minuta. Na dno posude za pečenje stavite sitno seckanu šunku i dinstano povrće. U većoj posudi pomešajte jaja i mleko, začinite seckanim vlašcem, posolite i dodajte ostale začine po ukusu. Prelijte jaja preko povrća i šunke, pa ubacite posudu u zagrejanu rernu na 15 minuta. Potom izvadite posudu, preko omleta narendajte kačkavalj, pa vratite u rernu još par minuta dok se sir ne rastopi. Nakon toga ga izvadite iz posude, pospite sitno seckani peršunom i poslužite dok je još topao.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)