SOČAN KROMPIR I MLEVENO MESO: Bogato jelo za celu porodicu, nestaje sa stola za čas!
Ako želite jelo koje je bogato kako izgledom, tako i ukusom ovo je pravi recept za danas!
Jedna domaćica podelila je malo drugačiji recept za jelo od mlevenog mesa i krompira. Izuzetno je jednostavno i za čas spremno za služenje. Nema mnogo muke, sastojci se samo poređaju, a potom peku. Pogledajte recept u nastavku.
Sastojci: 1,5 kilogram mlevenog mesa, 1,5 - 2 kilograma krompira, jedna veća glavica luka, 2 - 3 čena belog luka, 2 - 3 kašike brašna, 3 kašike ulja, malo peršunovog lista, jedno jaje, gauda sir ( kačkavalj), biber, začinska paprika i so.
Takođe i paradajz sos uz malo vode ako je gust za preliv, dodati od začina bosiljak i origano.
Crni i beli luk oljuštite i istnite, najbolje u secku. Sitno seckani luk dodati u mleveno meso, jedno jaje, peršun, ulje, brašno, so, malo crvene začinske paprike, bibera ili začine po želji. Rukom sjedinite meso sa začinima i brašnom otprilike dva do tri minuta. Rernu uključite na 220 stepeni.
Krompir skuvajte i isecite ga kad se ohladi na štapiće. Ruke navlažite uljem, uzmi komad smese i formirajte tanje pljeskavice, a potom u sredinu stavite komadić krompira i komadić sira. Ređajte u pleh u kom ćete peći jelo. Ostatak krompira prelijte uljem, dodajte začin po želji najbolje so i začinsku papriku. Meso stavite u obliku Sunca, a krompir u sredinu.
U jednu šolju sipajte paradajz sos, najbolje da sami odlučite koliko ćete sosa, a koliko vode. Od začina u paradajz sos sipajte bosiljak (dva prstohvata) i malo origana (jedan prstohvat), izmešajte i sipajte malo ulja u sos (jedna kašika). Tim sosom prelijte meso, ne krompir.
Da vam ne bi zagorelo stavite pek papir preko koji je navlažen.
Peče se oko 55 minuta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)