MAKEDONSKI RECEPT ZA SUTLIJAŠ: Tajni sastojak čini ga neviđeno kremastim, ovaj trik morate znati!
Makedonski recept za sutlijaš ima jedan sastojak zbog čega je za mrvicu ukusniji od našeg.
Od ove količine dobićete oko čak jedanaest malo manjih čaša, što znači da je mera sigurno dovoljna i za one koji budu tražili čašu sutlijaša više. Pisali smo i kako se pravi turski, ali i naš sutlijaš, dok je recept za makedonski, malo drugačiji, a sami procenite da li je bolji.
Priprema:
Oko 300 grama pirinča kuvajte u 600 mililitara vode oko 15 minuta. Kada krene da vri poklopite i pustite tako sve dok skoro sva voda ne ispari, uz obavezno mešanje kako ne bi zagoreo, a temperaturu smanjite. Kada je skoro sva voda isparila, dodajte litar mleka i kuvajte tako još 15 minuta. Sve vreme mešajte, a potom dodajte oko 150 grama šećera. Da bi bilo lepše sipajte i jedan vanilin šećer.
Jednu kašiku gustina razmutite u toploj slatkoj pavlaci (oko 200 mililitara), a potom je dodajte u pirinač. Od ove količine dobićete jedanaest manjih čaša. Ostavite da se ohladi, a onda stavite na vrh malo mlevenih pistaća.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)