RECEPT ZA PUNJENI PATLIDŽAN ZAPEČEN U RERNI: Nadev od mlevenog MESA i KAČKAVALJA oduševiće i vaše najmlađe!
Punjeni patlidžan iz rerne jednostavno se pravi, a izuzetno je ukusan.
Sastojci:
- Dva patlidžana
- Jedna glavica crnog luka
- 200 g mlevenog mesa
- pola šolje pirinča
- dve kašike maslinovog ulja
- dve čena belog luka
- 100 ml soka od paradajza
- jedna jaje
- 100 g kačkavalja
- jedan paradajz
- jedna kašika kisele pavlake
- so, biber
- svež peršun
Priprema:
Patlidžan očistite, oprerite i presecite na pola, pa izdubite sredinu. U zagrejan tiganj stavite maslinovo ulje i propržite na njemu očišćen i sitno iseckan crni luk. Dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte sitno iseckan beli luk. Prethodno skuvajte pririnač, pa ga takođe dodajte u meso. Sipajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte.
Gotovim filom napunite patlidžane, staviti ih u vatlostalnu činiju, koju ste podmazali sa malo ulja, prekrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni. Izvadite ih iz rerene, skinite foliju, pa patlidžane prelijte mešavinom umućenog jajeta i pavlake i nastaviti pečenje dok preliv ne porumeni. Tople patlidžane posuti rendanim kačkavaljem, a preko staviti sečene kolutove paradajza, pa vratiti u rernu još nekoliko minuta. Dekorišite peršunom i poslužite tople uz salatu po želji.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)