SVAKA DOMAĆICA DANAS SPREMA IVANJDANSKI KOLAČ: Za sreću i zdravlje porodice napravite slatkiš od kajsija
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da zaustavlja Sunce na nebu.

Foto: YouTube/ Sace Recepti
Ivanjdanski kolač je poslednjih godina modernizovan, odnosno recept je izmenjen ali je i dalje preukusan.
Foto: YouTube/ Sace Recepti
Kajsije prvo operite i očistite (300 grama). U svaku polovinu stavite jedno jezgro oraha. Pleh obložite papirom za pečenje. Ređajte kajsije okrenute ka dole, pospite ih šećerom po vrhu, a preko običnog belog kristal šećera stavite jedan vanilin šećer. Belanca odvojite od žumanaca, umutite četiri belanca sa prstohvatom soli. Tokom mućenja dodajte šećer. Kada ste umutili dodajte žumanca i izjednačite ih sa belancima. Brašno (70 grama) pomešano sa 70 grama griza i pola praška za pecivo prosejte direktno u smesu. Sjedinite ponovo sve kašikom i dodajte ulje (70 mililitara). Jogurt i mleko (po 100 mililitara) pomešajte i sipajte zajedno. To vam je biskvit koji ćete preliti preko kajsija.
Foto: YouTube/ Sace Recepti
Rernu uključite na 180 stepeni. Kolač vadite tako što stavite tacnu preko kolača i obrnete ga.
Napravite ga i uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)