RECEPT ZA BORANIJU SA MESOM: Ako je ovako spremite BEZ zaprške, obožavaće je i vaši najmlađi!
Dobro poznato jelo sa dodatkom piletine čini da ukus bude pet puta bolji.

Foto: Shutterstock
Boranija sa mesom je jedno od omiljenih jela na kašiku koje su rado pravile naše mame i bake. Ovako spremljenu obožavaće je i najmlađi, a biće brzo gotova.
Sastojci:
500 g boranije
jedna glavica luka
dve šargarepe
svež peršun
malo mirođije
jedna kašičica začinske paprike
so, biber
Priprema:
U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno secka luk da se zastakli. Šargarepu isecite na kolutove, pa je dodajte i dinstajte sve zajedno oko 5 minuta. Zatim dodajte piletinu isečenu na kockice, nalijte sa malo vode i krčkajte još 10 minuta. Ubacite boraniju sve nalijte da ogrezne, dodajte biber i so, pa kuvajte oko 25-30 minuta. Pred kraj kuvanja pospite sitno seckanim peršunom i mirođijom, po želji stavite jednu kašiku pavlake i služite dok je još vruća.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)