VEČERA KOJA SE NE ODBIJA - POSEBNO JE POPULARNA NA JUGU SRBIJE: Tradicionalne paprike punjene krompirom NEMA BOLJIH!
Južna Srbija popularna je po jelima od mesa, ali i dobrim punjenim paprikama.
Ako volite specijalitete sa paprikama, ne smete preskočiti ovaj recept. Ipak, moramo napomenuti da nisu samo paprike tradicionalno jelo iz pomenutog kraja, svima je dobro poznat ajvar, roštilj, a svako jelo uglavnom je začinjeno i preukusno.
Sastojci:
Osam krompira
Jedna šargarepa
Glavica luka
So
Peršun
Puna velika kašika kisele pavlake
Crvena paprika i malo suvog začina
Pet crvenih paprika
Priprema:
Krompir, luk i šargarepu narendajte u jednu posudu zajedno. Zagrejte tiganj i dodajte par kašika ulja, a onda i izrendano povrće. Posle nekoliko minuta dodajte začine. Paprike oljuštite tako da izvučete samo sredinu iz iste. Nauljite vatrostalnu činiju. Na dno stavite par kašika ovog fila, jer fila nikada nije previše a i da ne bi gorela podloga. Potom očišćene paprike punite krompirom odnosno filom. Kada paprike poređate na vrh stavite još ulja i sve zalijete sa oko 100 mililitara vode.
Pokrijete folijom i pečete u prethodno zagrejanoj rerni. Nakon 25 minuta skinete foliju i vratite nazad da se jelo lepo zapeče. Poslužite uz kiselu pavlaku.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)