ČUVENE ROLNICE KOJE SE TOPE U USTIMA: Klasična američka poslastica ima preliv kakav nikad niste probali!
Pogledajte detaljan recept za cimet rolnice.
Cimet rolnice mažu se puterom i filom od šećera i cimeta, najmlađi ih obožavaju i preukusne su.
Sastojci:
250 mililitara mleka
70 grama šećera
8 grama suvog kvasca
80 grama otopljenog putera + još putera za filovanje (60 grama)
Dva jaja
Brašno
Šolja srednje veličine žutog šećera
Cimet
140 grama krem sira
Priprema:
U 250 mililitara mleka stavite oko 70 grama šećera i 8 grama suvog kvasca. Mutite ručnom mutilicom pet do deset minuta. Potom dodajete malu kašiku soli i otopljeni puter. Kada razbijete dva cela jaja umutite ručnom mutilicom. Brašno dodajte postepeno i mešajte kako bi se lepo spajalo. Dodajte sve dok ne dobijete lepo testo, ne previše mekano i gnjecavo.
Kada se brašno odvaja od kašike, pobrašnite radnu površinu i prebacite tu, a potom rukama umesite testo. Testo neka bude mekano, ali ne treba da se lepi za ruke. Nauljite činiju, potom i loptu od testa i pokrijte providnom folijom. Ostavite tako narednih 60 minuta.
U maloj činiji pomešajte šolju šećera i dve kašike cimeta. Sve to lepo promešajte.
Testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i ponovo premesite. Rukama malo istanjite testo, a onda isto uradite oklagijom. Neka bude dužine oko 50 centimetara i širine oko 30. Oko tri veće kašike putera (oko 60 grama) koji je stajao na sobnoj temperaturi namažite preko kore u debljem sloju. Preko cele kore prespite mešavinu cimeta i smeđeg šećera.
Savijajte u rolnicu, ali počnite sa malim delom, kao na fotografiji ispod.
Rukom spojite testo sa ostatkom rolata da ne bi fil ispadao. Isecite krajeve, a rolnicu prepolovite preko sredine. Podelite rolnicu na 15 do 16 delova. Namažite pleh puterom, stavite rolnice i pokrijte providnim papirom za pečenje. Peče se 40 minuta, a onda skinite papir i pecite još 25 minuta na 180 stepeni.
Pomešajte 140 grama krem sira sa dve do tri kašike šećera u prahu i isto toliko mleka, a potom umutite mikserom. Dodajte mleko da bi bilo ređe dok mutite. Treba da bude kremasto, ali ne previše retko. Time premažite rolnice.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)