KOKOS KOLAČ - BEZ JAJA I MIKSERA: Izliješ i pečeš, odličan za iznenadne goste SPREMAN ZA 20 MINUTA
Kao meru koristite čašu srednje veličine.
Kokos kolač kao odlično i preukusno rešenje za iznenadne goste. Sastoji se od jedne kore koja se peče, a potom se preliva vrelom, istopljenom čokoladom. Pogledajte recept u nastavku.
Priprema:
U činiji pomešajte čašu kokosovog brašna i jednu čašu šećera. Dodajte kesicu vanilinog šećera i čašu mleka. Dobro izmešajte ručnom mutilicom, a potom dodajte i čašu jogurta. Ponovo sjedinite i sipajte oko pola čaše ulja. U smesu sipajte dve čaše brašna i jedan prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte, a smesa bi trebalo da bude izuzetno gusta.
Tepsiju dimenzija 20x30 centimetara nauljite. Izlijete smesu i zagladite. Peče se 20 minuta na 180 stepeni.
Preliv:
100 grama mlečne čokolade prelijete sa dve kašike ulja i otopite na pari. Time premažite kolač.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)