RECEPT ZA ŠAMPITU: Ako je budete napravili baš na ovaj način biće bolja nego iz poslastičarnice!
Recept star preko 80 godina!
Teško da postoji osoba na našim prostorima koje ne voli šampitu. Mnogi je obožavaju uz jaku domaću kafu u ranim jutarnjim satima.
Šampita vodi poreklo sa Balkana, a ovaj recept je star preko osamdeset godina.
Sastojci:
- 6 jaja
- 450 g šećera
- 6 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 kašika šećera u prahu
- 150 ml vode
Priprema:
Umutiti šest žumanaca sa šest kašika šećera i dodati šest kašika brašna. Sipati smesu u pleh i peći na 200°S oko 10-12 minuta pa izvaditi iz rerne i ostaviti da se kora ohladi.
Skuvati Gust sirup od 300 g šećera i jedne čaše vode. Dok se sirup još krčka, umutiti u čvrst šam šest belanaca sa šest kašika šećera.Uumućeni šam postepeno dodavati vreli sirup uz neprestano mešanje varjačom.
Кoru filovati pripremljenim šamom i posuti mešavinom kakaoa i šećera u prahu.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)