GALETE - RECEPT NA ČAŠE: Najstariji način pripreme, ostaju MEKANE čak do sedam dana!
Ovo je najbolji recept za galete.
Galete poslužite sa kuglom sladoleda i otopljenom čokoladom ili kremom. Dekorišite svežim voćem, najbolje bananama kako bi bilo ukusnije, a testo mekše. Sledi najjednostavnija priprema.
Sastojci:
Tri jajeta
200 grama šećera (dve čaše)
Dve kesica vanilinog šećera
Šolja jogurta (može i mleko oko 2 dl)
Šolja ulja (2 dl)
400 grama brašna
12 grama praška za pecivo
Priprema:
U činiji pomešajte jaja, vanilin i običan beli kristal šećer. Umutite smesu dok ne postane jednako žuta i dok se šećer ne sjedini lepo sa ostalim sastojcima, odnosno šećerom. Nakon mućenja u posudu dodajte šolju jogurta ili mleka, a potom i šolju ulja. U smesu prosejte direktno brašno, a onda dodajte i parašak za pecivo. Nemojte sipati sve odjednom, a smesu ponovo umutite mikserom. Potom dodajte ostatak brašna. Kada ste drugi put umutili smesa je spremna za pečenje. U osnovnu smesu koju ste napravili možete dodati šta god želite. Predlog je dodati izrendanu jabuku, a onda možete preliti galete medom. Da bi bilo ukusnije pored jabuka sipajte i kašiku cimeta i testo će biti još lepše. Takođe, da biste dobili klasično testo samo izostavite rendane jabuke.
Ako imate aparat za galete, prvo ga zagrejte na srednjoj temperaturi, a onda stavljate smesu. Nemojte neprestano otvarati aparat kako se ne bi smesa odvajala.
Peče se otprilike dva do tri minuta.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)