GOZLEME - PRAVE TURSKE PALAČINKE BEZ MLEKA I JAJA: Testo mekano kao oblak, toliko su dobre da se nećete zaustaviti na jednom parčetu!
Ovo su tradicionalne slane turske palačinke.
Tradicionalne slane turske palačinke su beskvasne, testo obično mora da naraste oko 20 minuta, a možete ga filovati po izboru. U ovom slučaju reč je o kombinaciji spanaća i sira, a vi odlučite sami šta je za vas najbolje. Testo morate razvuči da bude baš tanko oklagijom, a prže se na malo maslaca dok ne dobije zlatnu boju.
Priprema:
U 700 grama brašna sipajte kašiku soli i kašiku jogurta, a potom i 50 mililitara ulja. Sve malo viljuškom promešajte. Dok mešate sipajte oko 450 mililitara vode. Potrebno je da sjedinite testo viljuškom izuzetno brzim pokretima, udaranjem o činiju.
Potom prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu. Mesite rukama više puta i formirajte loptu. Podelite je na osam delova. Svaki deo dodatno premesite i uvaljajte još malo u brašno. Pokrijete providnom folijom i ostavite oko 20 minuta.
U jednu činiju stavite spanać, operite ga, posolite i sipajte maslinovo ulje. U drugu sir. Potom sjedinite spanać i sir. Svaku lopticu baš tanko razvucite. Na jedan kraj stavite spanać, a onda preklopite testo.
Pržite na malo maslaca oko sedam do osam minuta dok ne dobije zlatnu boju.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)