ORIGINALNI RECEPT ZA MIMOZU: Omiljena salata svih SRBA, na ovaj način je pet puta ukusnija, TAJNA je u ređanju!
Originalan recept za čuvenu salatu će vas oduševiti!
Mimoza salata, nezaobilazna poput ruske, na slavskim i prazničnim trpezama. Po imenu je dobila naziv po završnom sloju koji podseća na cvasti mimoze. Vrlo jednostavno je pripremiti je - sve što treba da uradite jeste da namirnice ređate slojevima. Danas svaka domaćica dodaje neki svoj tajni sastojak kako bi obogatila ukus i pružila jelu lični pečat, sada vam donosim vam originalni recept za mimoza salatu.
Sastojci:
- 3-4 srednja krompira
- 300 g praške šunke
- 300 g tvrdog sira
- 4 jajeta
- 400 g kisele pavlake
- 200 g majoneza
Priprema:
Krompir dobro operite i skuvajte sa sve korom. U drugoj šerpi skuvajte jaja. Kada se krompir ohladi, skinite koru i izrendajte ga. Izrendajte i šunku, kao i polovinu sira. Na sitno rende narendajte drugu polovinu sira. Po dnu okruglog kalupa rasporedite krompir, posolite, pa premažite pavlakom. Preko poređajte šunku i premažite majonezom. Preko pospite krupno rendani sir, pa pospite i rendanim jajima (2 komada). Opet premažite pavlakom. Ponovo poređajte krompir, pa sloj pavlake, zatim šunku, pa majonez. Na kraju pospite preostalim krupno rendanim sirom, pa rendanim belancima (2 komada) i jajima (2 cela). Premažite pavlakom, pa sve pospite sitno rendanim sirom i sitno rendanim žumancima. Pre služenja je stavite u frižider.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)