OVAKO SE DŽEM NEĆE SIGURNO POKVARITI: Sipajte mrvicu ovog sastojka dok se kuva da izbegnete nastanak BUĐI
Uz jedan sastojak džem se neće pokvariti.
Kupovni džem ne može da se meri sa onim pravim domaćim namazom po receptu naše bake ili majke. Ono što svakome može da se dogodi je buđ u džemu pogotovo ako neko vreme zaboravimo da smo isti pripremili i ostavimo ga sa strane.
Pravljenje džema uopšte nije komplikovan proces, a da biste dobili namaz koji će dugo trajati samo prilikom kuvanja dodajte limunsku kiselinu. Na jedan kilogram džema dodajte jednu trećinu kesice, prenosi "Krstarica".
Recept za džem od malina:
Sastojci:
Dva kilograma malina
Jedan kilogram šećera
Dve kesice vanilin šećera
Priprema:
Maline operite na isti način kao i jagode, a to znači da ih prebrišete mokrom krpom i ostavite da se osuše. Ako ih budete prali mogu da se zgnječe, a to može da pokvati ukus džema. Zatim u šerpu ređajte maline, pa šećer i tako dok ne utrošite sve sastojke. Poklopite i stavite u frižider, pa kada voće pusti sok i stavite da se kuva dok ne proključa. Nakon toga smanjite temperaturu i kuvajte još pola sata, uz neprestano mešanje, a sve vreme skidajte penu koja će se stvoriti. Pred kraju kuvanja dodajte i vanilin šećer, pa dobro promešajte, a znaćete da je džem gotov kada ga provučete varjaču po dnu i ne ostane trag. Sipajte džem u sterilisane tegle.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)