LEZIBABA - RECEPT DIREKTNO IZ TRAVNIKA: Pita mekana kao duša, spremna za čas posla!
Za kratko vreme imate obrok za celu porodicu.
Da li ste nekada čuli za pitu lezibabu? To je neobična pita sa krompirom koja se preliva vrelim mlekom i maslacem, a onda zapeče u rerni. Zapravo najteže je čekati da ovo jelo bude ispečeno, pošto je sama priprema izuzetno laka. Svima je poznata Travnička lezibaba, a ako niste probali ovu pitu sada je pravo vreme.
Priprema:
Tri jaja umutiti ručnom mutilicom pa dodajte 200 mililitara jogurta, 100 mililitara ulja, 700 grama svežeg krompira, malo bibera i pola kašike soli. Kada promešate postepeno dodajte 350 grama brašna i pola kesice praška za pecivo. Pleh od rerne nauljiti. Stavite smesu i rasporedite je ravnomerno.
U činiji sjedinite jedno jaje i 50 mililitara mleka. Pre pečenja ravnomerno natopiti smesu time. Peći 50 minuta na 200 stepeni.
Preliv:
200 mililitara mleka zagrejte na srednjoj temperaturi sa kockicom putera. Posolite. Isecite testo na kockice nakon pečenja i time natopite. Vratite u rernu na par minuta. Oko 50 grama maslaca otopite u tiganju. Time premažite pitu nakon pečenja.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)