RECEPT ZA PRŽENO TESTO PUNJENO VIRŠLAMA: Pravi je TREND u svetu, deca ga OBOŽAVAJU!
Vreme je drugačije ukuse!
Vrlo dobro je poznato da je doručak najznačajniji obrok u danu. Iako težimo ka tome da bude zdrav, istina je da ne moramo baš uvek toga da se pridržavamo.
Ako želite ukusan doručak, korn dog je idealan za to.
Prženo testo punjeno viršlama je sve što trebate još danas da probate!
Sastojci:
- 150 grama projinog brašna,
- 150 grama belog brašna,
- 200 mililitara mleka,
- jedno jajae,
- malo soli,
- prašak za pecivo ,
- viršle
- ulje.
Priprema:
U posudu staviti oba brašna, prašak za pecivo i so i dobro izmešati. Dodati jaje i mleko i sve dobro izjednačiti. Sve to sipati u duboku čašu u koju može da stane viršla i u nju sipati smesu, ali ne do vrha.
Viršle oljuštiti, pa ih uvaljati u brašno i navući štapiće za ražnjiće tolike dužine da stanu u tiganj ili šerpu.
Ulje ugrejati i viršlu polako gurnuti u čašu sa smesom, okrenuti i izvući napolje da smesa brašna bude oko nje i spustiti u ulje.
Pržiti sa jedne i druge strane i vaditi na papirnu salvetu. Viršle služiti tople uz kečap, majonez, senf...
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)