RECEPT ZA SAVRŠEN GULAŠ: Poslušajte ova DVA ključna saveta i svako će tražiti tanjir više!
Spremite gulaš sa prilogom od makarona.
Gulaš je uvek dobar izbor, ali da biste znali da ga napravite kao profesionalci onda morate poslušati sledeće savete. Slatka mlevena paprika je neizostavan deo dobrog gulaša, zato meso mora biti začinjeno kako treba. Najbolje je utrljati meso u crvenu papriku pre pečenja. Važno je takođe da meso prvo ispržite, a povrće dodajte tek kada je meso spremno.
Sastojci:
Četiri kašike ulja
300 grama lisičarke (predhodno obarene)
Jedna glavica crnog luka
Jedna šargarepa
Jedna sveža paprika
300 mililitara vode
Jedna kašičica soli
Jedna kašika brašna
Jedna kašika mlevene crvene paprike
Malo peršuna i celera
Po ukusu suvi biljni začin
Po ukusu biber
Po ukusu origano
Po ukusu đumbir
Po ukusu kari
Priprema:
Pečurke obariti, tako što ćete skuvati litar vode da provri i ubaciti pečurke i kuvati pet minuta. Pripremiti posudu sa hladnom vodom vaditi rešetkastom kašikom i ubacivati u hladnu vodu. Izvadite iz vode i iseckate. Makarone obariti u pola litra vode sa malo soli i kašikom ulja. Kuvati oko pet minuta. Propržiti na ulju luk i šargarepu dok počne mekšati. Onda dodati meso iseckanog na kockice i pečurke pa iseckati papriku pržiti na srednjoj vatri desetak minuta. Zatim naliti sa 300 mililitara vode kuvati još desetak minuta. U jednu posudu razmutiti jednu kašiku brašna i kašičicu crvene mlevene paprike pa sipati u gulaš uz stalno mešanje. Kuvati još minut dva začiniti po ukusu i iseckati peršun i celer te servirati.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)