JOŠ UVEK KUVATE TESTENINU? To je velika greška, ovako je ISPRAVNO I MNOGO JEDNOSTAVNIJE
Da li još uvek kuvate testininu u vodi?
Osim što mnogi kuvaju špagete, postoji još jedan odličan način da pripremite iste, a to ne uključuje čekanje prvo da se voda zagreje, a potom i da se testenina dovoljno skuva. Ovaj trik mnogo će vam olakšati posao, a jelo će svakako biti preukusno. Na sledeći način spremite testeninu bez kuvanja.
Trik koji štedi vreme
Italijani imaju trik koji rado koriste, a štedi vreme. U pitanju je pasta riscottata. Evo kako da pripremite testeninu bez kuvanja.
Dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
Dva crvena i dva čena belog luka
Oko 900 mililitara ili manje, bujona od kocke za supu
300 grama taljatela
200 mililitara belog vina
Oko dve šolje sosa od paradajza
Priprema:
Bujon sipajte u šerpu i držite da bude toplo. Ulje zagrejte pa dodajte sitno seckan crveni luk, a onda sipajte testeninu. Potom dodate vino, zatim i dalje kuvate, a onda dodate paradajz. Kada sipate bujon neka bude sve po jednu manju šolju, a kako se tečnost bude smanjivala tako dodajete novu iz šerpe. Testenina je gotova kada omekša, a sos kad se zgusne. Na kraju sipajte začine po želji. Beli luk dinstajte na srednjoj temperaturi, prebacite testeninu i kuvajte tako oko dva minuta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)