RECEPT ZA HAČAPURI: Probajte gruzijsko testo sa sirom - ODUŠEVIĆETE SE! (FOTO)
Odličan predlog za doručak ili večeru!
Hačapuri je priprema testa od kačkavalja i brašna. Pravi se tako što se sir mocarela direktno uvalja u testo, razvuče oklagijom da bi se sjedinilo i tako peče. Ova priprema oduševiće ljubitelje sira i testa. Pogledajte recept u nastavku.
Sastojci:
- 300 mililitara kefira
- dva jaja
- šećer i so
- 30 mililitara ulja
- prašak za pecivo
- 450 grama brašna
- 350 grama mocarele
Priprema:
U kefir stavite jedno jaje, malo soli i šećera, oko prstohvat. Sjedite viljuškom pa dodajte ulje. Prosejte 450 grama brašna direktno u smesu i sipajte prašak za pecivo. Sjedinite rukama. Formirajte loptu rukom, pokrijte i ostavite 15 minuta da naraste. Mocarelu izrendajte u smesu dodajte jedno jaje i posolite. Rukama formirajte lopticu od kačkavalja. Testo podelite na četiri dela, formirajte lopticu, rasklagijajte je i u sredinu stavite kačkavalj. Zaklopite testo rukom, pa ga tako rasklagijajte. To ponovite i na preostalim lopticama.
Pecite dok ne porumeni sa obe strane.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)