KAJGANA IZ RERNE SA POVRĆEM: Vreme je da promenite svoj DORUČAK, ovaj način pripreme i sam ukus će vas ODUŠEVITI!
Ako niste do sada, vreme je da probate ovaj način pripreme.
Jasno je da su jaja mnogima izbor broj jedan kada je doručak u pitanju. Bilo da su skuvana, pržena ili napravljena kao kajgana, svako ima svoj jutarnji favorit.
Donosimo vam recept za malo neobičniji omlet, jer se sprema u rerni
Sastojci:
- Šest jaja,
- jedan luk,
- 100 grama šunke,
- jedna paprika,
- 70 ml mleka,
- 70 g kačkavalja,
- tri šampinjona,
- ulje,
- vlašac,
- peršun,
- so, biber.
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a posudu za pečenje premažite uljem ili maslacem. Na tiganju zagrejte ulje, dodajte sitno seckani luk, pustite da poprimi boju, pa dodajte i papriku i šampinjone i dinstajte pet minuta. Na dno posude za pečenje stavite sitno seckanu šunku i dinstano povrće. U većoj posudi pomešajte jaja i mleko, začinite seckanim vlašcem, posolite i dodajte ostale začine po ukusu. Prelijte jaja preko povrća i šunke, pa ubacite posudu u zagrejanu rernu na 15 minuta. Potom izvadite posudu, preko omleta narendajte kačkavalj, pa vratite u rernu još par minuta dok se sir ne rastopi. Nakon toga ga izvadite iz posude, pospite sitno seckani peršunom i poslužite dok je još topao.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)