ZAPEČENE PALAČINKE SA PILETINOM: Ručak za celu porodicu će oduševiti sve, prepune su FILA a HRSKAVE!
Slane palačinke iz rerne su takve da ćete ih ubrzo opet praviti!
Retko koja osoba na ovoj planeti ne voli palačinke bile da su slatke ili slane. Sada je vreme da isprobajte ovaj recept, i oduševite celu porodicu i prijatelje.
Toliko su sočne i ukusne da će nestati za tren oka
Sastojci:
Za palačinke:
- Jedno jaje,
- 450 ml mleka,
- 400 ml vode,
- 300 g brašna,
- pola kašičice soli.
- Jedna glavica luka,
- jedna zelena paprika,
- 300 g belog mesa,
- jedan paradajz
- so, biber
Za preliv:
- Jedno jaje,
- tri kašike jogurta,
- 100 g kačkavalja,
- so.
Priprema:
Smesu za palačinke zamutite kao i obično. Ispecite ih tako da budu malo deblje, a potrebno vam je oko 14 palačinki. Za nadev, na malo ulja ispržite sitno naseckan luk dok ne zastakli. Dodajte papriku isečenu na kockice i zajedno sve prodinstajte dok ne omekša. Kada je povrće na pola pečeno, dodajte piletinu isečenu na kockice i pržite dok ne dobije rumenu boju. Ubacite i paradajz, dodajte so i biber, pa krčkajte sve zajedno dok sva tečnost ne ispari. Palačinke filujte nadevom, dobro ih zamotajte, pa ih ređajte u vatrostalnu činiju. Jaje ulupajte zajedno sa jogurtom, dodajte malo soli, pa ovom smesom prelijte palačinke. Pospite ih narendanim kačkavaljem, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)