ZAPEČENE PALAČINKE SA PILETINOM: Ručak za celu porodicu će oduševiti sve, prepune su FILA a HRSKAVE!
Slane palačinke iz rerne su takve da ćete ih ubrzo opet praviti!

Foto: youtube/printscreen/Ricette Fatte In Casa
Retko koja osoba na ovoj planeti ne voli palačinke bile da su slatke ili slane. Sada je vreme da isprobajte ovaj recept, i oduševite celu porodicu i prijatelje.
Toliko su sočne i ukusne da će nestati za tren oka
Sastojci:
Za palačinke:
- Jedno jaje,
- 450 ml mleka,
- 400 ml vode,
- 300 g brašna,
- pola kašičice soli.
Foto: youtube/printscreen/Ricette Fatte In Casa
- Jedna glavica luka,
- jedna zelena paprika,
- 300 g belog mesa,
- jedan paradajz
- so, biber
Za preliv:
- Jedno jaje,
- tri kašike jogurta,
- 100 g kačkavalja,
- so.
Priprema:
Smesu za palačinke zamutite kao i obično. Ispecite ih tako da budu malo deblje, a potrebno vam je oko 14 palačinki. Za nadev, na malo ulja ispržite sitno naseckan luk dok ne zastakli. Dodajte papriku isečenu na kockice i zajedno sve prodinstajte dok ne omekša. Kada je povrće na pola pečeno, dodajte piletinu isečenu na kockice i pržite dok ne dobije rumenu boju. Ubacite i paradajz, dodajte so i biber, pa krčkajte sve zajedno dok sva tečnost ne ispari. Palačinke filujte nadevom, dobro ih zamotajte, pa ih ređajte u vatrostalnu činiju. Jaje ulupajte zajedno sa jogurtom, dodajte malo soli, pa ovom smesom prelijte palačinke. Pospite ih narendanim kačkavaljem, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)