POSNI MAFINI SA TUNJEVINOM: Toliko su ukusni da se TOPE u ustima, zameniće vam klasične!
Probajte ovo još danas!
Uskoro nam sledi Božićni post, a samim ti nam treba što više ideja i recepata za posna jela.
Nema tog čoveka koji ne voli mafine, bile slane ili slatke, a sada vam donosimo i posne!
Sastojci:
- 3 šoljice kisele vode,
- 1/4 kocke kvasca,
- 3 šoljice pšeničnog brašna,
- 1 šoljica projinog brašna,
- 2 šoljice palente,
- 1 šoljica ulja,
- 2 tunjevine,
- so,
- 100gr biljnog kačkavalja,
- 1 paprika,
- laneno seme za posipanje.
Priprema:
U sudu u kojem ćete pripremati mafine sipajte kiselu vodu i kvasac. Kada se kvasac otopio umešajte ulje, pšenično, projino brašno i palentu. Ocedite tunjevinu od viška tečnosti i dodajte je u sud. Papriku i kačkavalj iseckajte na kockice i dodajte u sud. Posolite po ukusu.
U kalupu za mafine poređajte papirne korpice i u svaku sipajte smesu. Nemojte puniti korpice jer će mafini narasti prilikom pečenja, dovoljno je do pola.
Pospite lanenim semenom i ostavite da odstoji desetak minuta pre pečenja. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)