DA BI PAPRIKAŠ BIO GUST OBAVEZNO DODAJTE OVAJ SASTOJAK: Tako nikada neće biti BLJUTAV, ukus kao u najboljoj kafani!
U jelo sipajte dva sastojka.
Paprikaš je jelo od mesa i krompira. Sočno je i preukusno, a dolazi nam pravo iz Mađarske. Da biste napravili odlično jelo, potrebno je da imate na umu dva sastojka koja će paprikaš izuzetno obogatiti.
Sastojci:
- Četiri parčeta pilećih grudi bez kostiju i kože
- 150 grama dimljene suve slanine
- tri kašike ulja
- 10 do 12 velikih ljutih paprika ( banana peppers )
- jedna velika glavica crnog luka
- dve glavice belog luka
- jedna velika šargarepa
- pet srednjih krompira
- jedna konzerva od 800 ml seckanog paradajza
- po ukusu suvog začina
- nekoliko grančica majčine dušice
- tri kašike ljutkastog ajvara
- na vrh noža ljuta mlevena paprika
- 150 ml suvog belog vina
- seckanog peršuna
- sveže samleveni biber
- jedna kašičica mlevene dimljene crvene paprike
- kukuruzni skrob dve kašike
- pavlaka za kuvanje 140 ml
Da bi ukus bio bolji potrebno je da dodate pavlaku za kuvanje i kukuruzni skrob.
Priprema:
Pileće grudi oprati i iseći na veće kockice i marinirati ih sa vegetinim miksom za piletinu ili koji god suvi začin vi koristite i ostaviti sa strane dok pripremate svo ostalo povrće.
U dublju šerpu staviti ulje, dodati dimljenu suvu slaninu isečenu na kocke i piletinu i pržiti da porumeni sa svih strana a slanina otpusti mast. Izvaditi meso u šerpicu, poklopiti i ostaviti sa strane.
Dodajte sitno iseckani luk, krompir, beli luk i sitno iseckanu šargarepu i papriku, (sve pre toga oprati i očistiti).
Smanjite malo temperaturu na osrednju i pržiti sve zajedno, povremeno promešajte, oko desetak minuta, dok paprika i luk ne počnu da mekšaju.
Vratiti piletinu i slaninu u šerpu, zajedno sa sokovima koje je otpustila, dodati grančice majčine dušice, belo vino, suve začine koje koristite, mlevenu dimljenu papriku, ajvar, ljutu mlevenu papriku, sveže mleveni biber i dinstati sve zajedno nekoliko minuta i na kraju dodati paradajz.
Poklopiti i dinstati na tihoj temperaturi oko 45 minuta. Oko 20 minuta pred kraj dodajte pomešanu pavlaku za kuvanje i kukuruzni skrob.
Na kraju probati začine i dodati šta fali po vašem ukusu, izvaditi grančice majčine dušice i posuti sa seckanim peršunom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)