PITE I SAVIJAČE NE MOGU DA PRIĐU OVOM SAVRŠENOM SLATKIŠU: Krambl sa jabukama - mekano i presočno
Pravi se u dva koraka.
Krambl sa jabukama priprema se izuzetno jednostavno. Prvo jabuke oljuštite, a onda pospete smesom koju samo sjedinite u posudi. Pogledajte recept u nastavku.
1. deo
- 6 velikih jabuka
- sok od polovine limuna
- 1/3 čaše šećera
- dve kašike glatkog brašna
- dve kašike cimeta
Jabuke iseći na sitne kockice, preliti limunom, dodati šećer, brašno i cimet.
2. deo
- 2.5 čaše glatkog brašna
- jedna čaša smeđeg šećera
- jedna čaša ovsenih pahuljica
- jedna kašika cimeta
- 175 grama otopljenog putera
U činiji pomešajte brašno, ovsene, šećer i cimet (odnosno sve što je navedeno u drugom delu). Dodajte otopljeni maslac i pomešajte rukama testo.
Jabuke stavite u vatrostalnu posudu, pa preko ovu smesu od brašna i ovsenih pahuljica. Peče se na 190 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)