TRIK ZA SAVRŠENO KREMAST PIRE-KROMPIR: Spremite ga u jednoj posudi po ovom receptu i uživajte u čaroliji ukusa
Zaboravite na kuvanje krompira u vodi – to je velika greška!
Pire-krompir jedan je od omiljenih priloga svakom ručku. Pored toga što se brzo sprema, on se odlično slaže uz sve vrste mesa i povrća, a ako mu dodate kačkavalj i začine možete ga poslužiti uz sezonsku salatu kao kompletan obrok.
Ipak, većina domaćica greši prilikom pripreme pirea, jer krompir kuvaju u vodi, a kasnije tu vodu bace, i ne sluteći da se upravo u njoj krije sastojak koji pire-krompiru daje kremastu strukturu. Reč je o skrobu koji se prilikom kuvanja krompira oslobađa u tečnost u kojoj se ovo povrće kuva.
Da biste dobili savršeno kremast pire-krompir, kuvajte ga u mleku, i to na sledeći način.
Svaki krompir oljuštite, pa ga isecite na četvrtine. U dublju šerpu sipajte pola litra mleka na kilogram krompira, pa kuvajte na srednje jakoj vatri. Kad mleko počne da vri dodajte so i kuvajte dok krompir ne postane mekan. Potom izgnječite krompir štapnim mikserom ili ručnom gnječilicom za krompir, dodajte margarin ili puter (šta više volite), malo suvog biljnog začina i sve dobro izmešajte.
Ovako pripremljen pire-krompir će biti bez grudvica, a ujedno nećete morati da mu dodajete pavlaku da bi bio kremast.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)