PITA ĆE BITI PET PUTA HRSKAVIJA SA OVIM PRELIVOM: Samo NALIJTE preko nje nakon što se ispeče, nećete verovati koliko je SOČNA!

Autor: M.O.

Lifestyle

21.11.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo morate već danas da probate.

PITA ĆE BITI PET PUTA HRSKAVIJA SA OVIM PRELIVOM: Samo NALIJTE  preko nje nakon što se ispeče, nećete verovati koliko je SOČNA!

Foto: YouTube/Kuhajmo zajedno

Ne postoji osoba, ili postoji ali veoma retko, koja ne voli pitu. Odlične su za doručak, ručak ili večeru, jer su jako zasitne i mogu dugo da nas drže sitima. 

Sada vam predstavljamo preliv koji može da učini pitu mekanom ili hrskaviom 

Republika

Foto: YouTube/Kuhajmo zajedno

Pita sa ovim prelivom je duplo ukusnija

 

Gotovu pitu prelijte, a ako želite da bude mekana, ostavite da preliv upije, a ako želite da bude hrskava, ostatak preliva izlijte. 

Sastojci za preliv:

  • 150-200 ml vode 
  • 25 g maslaca
  • 1 kašika maslinovog ulja

Priprema: 

Sastojke za preliv skuvajte u tiganju, kada se sjedine prelijte vruću pitu. Poklopite drugom tepsijom i ostavite par minuta. Ako želite da pita bude mekana preliv ostavite da upije, a ako želite da bude hrskava na vrhu, višak preliva izlijte. 

Recept za brzinsku pitu 

Mnogi tvrde da je ova brzinska pita bolja i od same gibanice

  • Četiri jaja, 
  • 150 grama brašna, 
  • 200 grama kisele pavlake, 
  • 150 grama sira, 
  • jedan prašak za pecivo, 
  • 100 ml ulja, 
  • so

Priprema: 

Umutiti jaja mikserom, dodati brašno sa praškom za pecivo i izmešati. Sir izdrobiti, pa dodati pavlaku, pa izmešati.

Dodati umućenim jajima, sipati ulje i sve polako izjednačiti. Sipati u podmazan pleh. Posuti susamom. Peći na 200 stepeni 40 minuta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading