PITA ĆE BITI PET PUTA HRSKAVIJA SA OVIM PRELIVOM: Samo NALIJTE preko nje nakon što se ispeče, nećete verovati koliko je SOČNA!
Ovo morate već danas da probate.
Ne postoji osoba, ili postoji ali veoma retko, koja ne voli pitu. Odlične su za doručak, ručak ili večeru, jer su jako zasitne i mogu dugo da nas drže sitima.
Sada vam predstavljamo preliv koji može da učini pitu mekanom ili hrskaviom
Gotovu pitu prelijte, a ako želite da bude mekana, ostavite da preliv upije, a ako želite da bude hrskava, ostatak preliva izlijte.
Sastojci za preliv:
- 150-200 ml vode
- 25 g maslaca
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Sastojke za preliv skuvajte u tiganju, kada se sjedine prelijte vruću pitu. Poklopite drugom tepsijom i ostavite par minuta. Ako želite da pita bude mekana preliv ostavite da upije, a ako želite da bude hrskava na vrhu, višak preliva izlijte.
Recept za brzinsku pitu
Mnogi tvrde da je ova brzinska pita bolja i od same gibanice
- Četiri jaja,
- 150 grama brašna,
- 200 grama kisele pavlake,
- 150 grama sira,
- jedan prašak za pecivo,
- 100 ml ulja,
- so
Priprema:
Umutiti jaja mikserom, dodati brašno sa praškom za pecivo i izmešati. Sir izdrobiti, pa dodati pavlaku, pa izmešati.
Dodati umućenim jajima, sipati ulje i sve polako izjednačiti. Sipati u podmazan pleh. Posuti susamom. Peći na 200 stepeni 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)